23 tháng chạp đưa ông Táo về trời
Tan giờ làm việc, tôi vội vã về nhà lo nấu nồi chè xôi nước, tiễn chân ông Táo về trời. Đứng vò viên xôi nước nhớ nhà mà khóc. Nhớ những ngày xưa đầm ấm bên cha mẹ, trong căn nhà đường Phan Thanh Giản.
Tìm đâu những ngày yêu dấu xưa?
Tan giờ làm việc, tôi vội vã về nhà lo nấu nồi chè xôi nước, tiễn chân ông Táo về trời. Đứng vò viên xôi nước nhớ nhà mà khóc. Nhớ những ngày xưa đầm ấm bên cha mẹ, trong căn nhà đường Phan Thanh Giản.
Tìm đâu những ngày yêu dấu xưa?
A week before the Lunar New Year is time to say good bye to the kitchen god. He flies up to the heaven and reports all events which took place in the house.
Shortly before the New Year’s Eve he will be welcomed back to «home sweet home».
The special sweet dessert which is made of flour of glutinous rice and mung bean, is a traditional dish for good bye him.
It depends on region to region there are some deviations.
Shortly before the New Year’s Eve he will be welcomed back to «home sweet home».
The special sweet dessert which is made of flour of glutinous rice and mung bean, is a traditional dish for good bye him.
It depends on region to region there are some deviations.